نوشته شده توسط : فدولا

طبیعی/شسته نشده:
هنگامی که گیلاس های قهوه به حد ایده آل رسیدند، کشاورزان آن ها را از درختان می چینند، روی قفسه های خشک کن قرار می دهند و در آفتاب خشک می کنند تا پالپ و موسیلاژ (میوه اطراف دانه) کاملاً از بین برود. این معمولاً سه تا شش هفته طول می کشد و مشخص شده است که قهوه پردازش شده با این روش، مشخصات طعم روشن تر و بدن پرتری را ایجاد می کند. این فرآیند بیشتر در آب و هوای خشک و گرم با رطوبت کم مانند اتیوپی، برزیل یا یمن استفاده می شود.

خمیری/عسلی:
در این روش قبل از اینکه دانه های قهوه را مانند روش طبیعی یا شسته نشده در آفتاب خشک کنند، کشاورزان پوست گیلاس های قهوه رسیده را جدا می کنند، اما موسیلاژ چسبناک و گوشتی داخل آن را دست نخورده باقی می گذارند. این فرآیند که معمولاً حدود دو هفته طول میکشد و تقریباً بیشتر به دانه ها توجه می شود، شیرینی کلی و طعم متعادلی ایجاد می کند. این روش بیشتر در کاستاریکا استفاده می شود.

کاملاً شسته شده:
کشاورزان پس از چیدن گیلاس های رسیده قهوه، آنها را در یک خمره آب قرار می دهند و هر چیزی را که شناور می شود از آن جدا می کنند. سپس کشاورزان از مقادیر زیادی آب برای حذف پالپ و موسیلاژ از گیلاس های باقی مانده استفاده می کنند؛ سپس دانه های تمیز شده را تخمیر می کنند یا از ماشین برای شستشو استفاده می کنند و در نهایت آنها را خشک می کنند. این فرآیند معمولاً حدود چهار هفته طول می کشد و به قهوه اجازه می دهد تا طعم ذاتی خود دانه را در مقابل پذیرش طعمی از روش پردازش، حفظ کند. این روش، بیشتر در کشورهایی با آب و هوای مرطوب تر، مانند کنیا، که فاقد آب و هوای مناسب برای خشک کردن آفتاب هستند، استفاده می شود. با این حال، در حال حاضر به طور فزاینده ای رایج است که قهوه های شسته شده را، در هر مبدایی که دانه های عربیکای با کیفیت را تولید می کند، مشاهده کنید. بنابراین اگر برای خرید دانه قهوه فله ای، قهوه عربیکا را انتخاب کرده اید، می توانید تا حد زیادی مطمئن باشید که دانه ها با این روش پردازش شده اند.

 



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 مرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

نسپرسو (Nespresso)
نسپرسو (Nespresso)برندی از شرکت نستله (Nestle)است که در زمینه عرضه انواع قهوه و دستگاه های تهیه قهوه فعالیت می کند. نسپرسو به خاطر راحتی، تنوع و کیفیت ویژه و همچنین تلاش هایش برای بهبود معیشت قهوه کاران و حفاظت از محیط زیست مشهور است.

منشا
منشا دانه های قهوه، به منطقه‌ی جغرافیایی که گیاهان قهوه در آن رشد کرده اند، اشاره دارد. منشاهای مختلف، دارای اقلیم ها، خاک ها، ارتفاعات و ریز اقلیم های متفاوتی هستند که بر طعم و کیفیت قهوه تاثیر می گذارند. به طور کلی قهوه عربیکا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه کشت می شود. برخی از مشهورترین خاستگاه های قهوه عربیکا عبارتند از کلمبیا، اتیوپی، کنیا، برزیل و اندونزی.

روش فرآوری
روش فرآوری به چگونگی فرآوری گیلاس های قهوه پس از برداشت اشاره دارد. دو روش اصلی وجود دارد: پردازش طبیعی یا مرطوب (فرآیند شسته شده)و پردازش خشک. فرآوری طبیعی شامل شستن پالپ و موسیلاژ گیلاس ها با آب قبل از خشک کردن آن ها است. این کار بیشتر طعم طبیعی و اسیدیته لوبیاها را حفظ می کند. فرآوری خشک شامل حذف تمام آثار پالپ و موسیلاژ از گیلاس ها با خشک کردن آن ها یا پخش آن ها در سینی ها است. این امر منجر به طعم شدیدتر اما سطح اسیدیته بالاتر می شود.

سطح رست شدن
سطح رست شدن، به میزان برشته شدن دانه های قهوه در حین فرآوری اشاره دارد. برشته کردن دانه ها نه تنها بر رنگ بلکه بر عطر، طعم، بدن، اسیدیته، تلخی، شیرینی و محتوای کافئین دانه قهوه نیز تاثیر می گذارد. به طور کلی، رست های لایت تر، طعم میوه ای بیشتری دارند؛ در حالی که رست های تیره تر طعم شکلاتی بیشتری دارند.

 



:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

برخی از مصرف کنندگان، میزان رست شدن دانه های قهوه را مبنای تصمیم گیری خود در انتخاب و خرید قهوه کافئین بالا قرار می دهند و معتقدند که برشته کردن قهوه، بر قدرت و محتوای کافئین قهوه تأثیر می گذارد. اکثر قهوه خورها موافق هستند که طعم قهوه بو داده تیره، قوی تر از بو داده روشن است. برای اینکه بتوانید این تفاوت قدرت قهوه را متوجه شوید، باید آن ها را بچشید. این در حالی است که شکر و خامه، طعم قهوه را نرم می کنند و ممکن است تشخیص تفاوت بین رست های مختلف را سخت و حتی غیرممکن کنند.

نحوه برشته شدن دانه ها بر قدرت قهوه شما تأثیر می گذارد. هم سطح کافئین و قدرت کلی قهوه تحت تاثیر میزان رست شدن دانه ها قرار می گیرد. در هنگام خرید قهوه کافئین بالا لازم است توجه کنید که رست های دارک طعم قوی تری دارند؛ زیرا هرچه دانه های قهوه طولانی تر برشته شوند، طعم آن ها بیشتر تغییر می کند و طعم خاص و دودی ویژه ای به خود می گیرند.

اما میزان رست شدن چگونه بر روی عطر و طعم قهوه تاثیر می گذارد؟ ثابت شده است که تفاوت رست های مختلف به صورت معکوس بررسی می شود. یعنی به طور کلی، هرچه میزان برشته شدن دانه ها بیشتر باشد، طعم قهوه، قوی تر و میزان کافئین آن، کمتر خواهد بود و بالعکس. پس برای خرید قهوه کافئین بالا، پیشنهاد اول در میان انواع رست، رست لایت است.

رست لایت:
در قهوه های لایت رست، محتوای کافئین بالاتر، اما عطر و طعم آن ضعیف تر خواهد بود. البته این ضعیف بودن در مقایسه با قهوه دارک رست بیان شده است و قهوه لایت رست هم طرفداران زیادی دارد. در بین انواع رست، برای داشتن بالاترین میزان کافئین، بهتر است به سراغ قهوه های لایت رست بروید.

رست دارک:
محتوای کافئین کمتر و طعم قوی تر از ویژگی های بارز قهوه دارک است. البته متغیرهای زیادی در این امر تأثیرگذار هستند. برای اینکه موارد بالا درست باشد، باید همان تنوع را با هم مقایسه کنید و آن را به همان روش دم کنید. برخی از انواع و روش های دم کردن، محتوای کافئین بسیار بیشتری تولید می کنند و قدرت قهوه ارتباط مستقیمی با روش دم کردن دارد.



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 16 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

یکی دیگر از مهم ترین نکات در راهنمای خرید قهوه، تاثیر شرایط محیطی بر کیفیت دانه های قهوه است. از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. آب و هوا
دانه های قهوه باید در دمای میانگین بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد رشد داده شوند. دمای پایین تر باعث کند شدن رشد گیاه می شود. این در حالی است که دمای بالاتر، طعم قهوه را تلخ تر و تندتر می کند. قهوه باید در منطقه ای با میانگین بارش بین 1500 تا 3000 میلی متر در سال کاشته شود. بارش بیش از اندازه یا خشکسالی طولانی مدت بر کیفیت قهوه تاثیر منفی می گذارد.
2. نوع خاک
برای کشت قهوه، خاک های غنی از مواد آلی با زهکشی عالی ازقبیل: خاک های آتشفشانی مناسب هستند. pH خاک نیز باید اسیدی بین 6 تا 5/6 باشد. قلیایی یا اسیدی بودن بیش از اندازه خاک بر کیفیت دانه های قهوه تاثیر منفی می گذارد.
3. ارتفاع
کشت دانه های قهوه عربیکا باید در ارتفاع 600 تا 2200 متر از سطح دریا انجام شود. هر چه ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد، دمای هوا خنک تر می شود. به این ترتیب، کیفیت دانه های قهوه بهبود پیدا می کند. طعم دانه های قهوه ای که در ارتفاع بالا کشت می شوند، ترش و میوه ای است. دانه های قهوه ای که در ارتفاع پایین کشت می شوند، طعم زمینی و تلخ تری دارند.
4. تاثیر تغییرات آب و هوایی
تغییرات آب و هوا، میزان بارش و دمای یک محیط را تحت تاثیر قرار می دهند. این موضوع تاثیر منفی بر طعم قهوه و میزان رشد دانه های آن می گذارد. کشاورزان با کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کیفیت قهوه می توانند شرایط کشت را بهبود دهند. به این ترتیب، علاقمندان می توانند از طعم منحصر به فرد یک فنجان قهوه لذت ببرند.



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

بخش مهمی از راهنمای خرید قهوه، آشنایی با روش های نگهداری است. روش های نگهداری، تاثیر بسیار زیادی بر حفظ طعم و تازگی قهوه دارند. برای نگه داشتن قهوه به نکات زیر توجه داشته باشید:
بکار بردن ظروف مناسب: ظروف بی هوازی به دلیل جلوگیری از ورود اکسیژن و هوا به درون ظرف، گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری قهوه محسوب می شوند. البته، امکان استفاده از ظروف شیشه ای، سرامیکی یا فلزی با درپوش محکم نیز وجود دارد. ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان گزینه مناسبی نیستند چراکه تاثیر منفی بر طعم قهوه می گذارند.
دور نگه داشتن از نور و حرارت: قهوه باید در مکانی به دور از نور خورشید و خنک قرار داده شود چراکه اکسیداسیون قهوه بر طعم آن تاثیر می گذارد.
دور نگه داشتن از رطوبت: قهوه باید در مکانی خشک نگهداری شود چراکه رطوبت باعث کپک زدگی قهوه می شود. از بسته های ضد رطوبت در ظروف نگهداری استفاده کنید.
حفظ دمای ثابت: قهوه باید در دمای بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد نگهداری شود. تغییر دما بر طعم قهوه تاثیر منفی می گذارد.
خرید به میزان نیاز و به صورت دوره ای: برای حفظ تازگی قهوه باید آن را به مقدار نیاز خریداری کنید.
استفاده از قهوه به موقع: قهوه خریداری شده را باید حداکثر تا یک ماه مصرف کنید. اگر خودتان دانه های قهوه را آسیاب می کنید، مصرف باید بلافاصله بعد از آسیاب کردن باشد.

https://ghahvekhane.com/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 9 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

عرضه قهوه در بازار به دو صورت انجام می شود: تک مبدا و ترکیبی. هر یک از آن ها به دلیل برخورداری از ویژگی های منحصر به فرد، طرفداران خاص خود را دارند. با شناخت تفاوت بین قهوه تک مبدا و ترکیبی در راهنمای خرید قهوه می توان انتخاب هوشمندانه تری داشت.

1. قهوه تک مبدا (Single Origin)
منظور از قهوه تک مبدا، قهوه ای است که از یک منطقه جغرافیایی خاص، مزرعه یا بخش خاصی از مزرعه تهیه می شود. قهوه های تک مبدا معمولاً خصوصیات منحصر به فرد آن منطقه را شامل می شوند. این نوع قهوه ها دارای طعم و عطر منحصر به فردی هستند. نت های میوه، گل و شکلات را می توان در طعم و بوی قهوه های تک مبدا تجربه کرد. به طور کلی، اگر به طعم خاص و جدید قهوه علاقمند هستید، قهوه تک مبدا می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

2. قهوه ترکیبی (Blend)
در صورتی که دانه های قهوه از مخلوط یک یا چند منبع به دست آیند، قهوه از نوع ترکیبی خواهد بود. مخلوط دانه های چند منبع به تعادل و پیچیدگی بیشتر در طعم قهوه کمک می کند. از سوی دیگر، هزینه تهیه دانه های قهوه نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. قهوه ترکیبی دارای طعم متوازن و قابل پیش بینی است. به همین دلیل، از آن برای دم آوری قهوه های فوری و اسپرسو استفاده می شود. برای دوستداران قهوه که تعادل و ثبات طعم را ترجیح می دهند، قهوه های ترکیبی بهترین و مناسب ترین گزینه به حساب می آیند.



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

قیمت دانه سبز قهوه که تحت تاثیر عرضه و تقاضا، شرایط آب و هوایی، آفات و بیماری ها و نژاد قهوه است.
هزینه جداسازی کافئین که شامل روش های مختلفی است که در این روش ها، از حلال ها، آب یا دی اکسید کربن برای استخراج کافئین از دانه های قهوه استفاده می کنند. فرآیند جداسازی کافئین می تواند وزن و کیفیت دانه ها را کاهش دهد و همچنین نیاز به انرژی و تجهیزات دارد.
هزینه رست کردن، بسته بندی و حمل و نقل و عرضه قهوه به مصرف کنندگان که تحت تاثیر قیمت های نیروی کار، سوخت و بسته بندی و همچنین مالیات و تعرفه ها قرار می گیرد.
ترجیحات و تقاضای مصرف کنندگان برای قهوه بدون کافئین که تحت تاثیر عوامل سلامتی و اجتماعی است. قهوه بدون کافئین، معمولا تقاضای کم تر و قیمت بالاتری نسبت به قهوه معمولی دارد؛ زیرا برخی از مصرف کنندگان آن، عطر و طعم آن را کم دانسته و از لحاظ مزایای سلامتی، آن را غیر مفید می دانند؛ هرچند که امروز این ادعاها رد شده و نادرستی هر کدام صراحتا ثابت شده است.
قیمت صادرات و واردات قهوه کافئین زدایی شده که متاثر از عرضه و تقاضای جهانی، نرخ ارز و سیاست های تجاری است.
رقابت و تنظیم بازار قهوه خشک که توسط تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و خرده فروشان داخلی و خارجی و همچنین سیاست ها و استانداردهای دولت شکل می گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 36
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : شنبه 2 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

اگر بخواهیم رو راست باشیم، غیرممکن است که طرفدار قهوه باشید؛ اما تا کنون خرید قهوه اسپرسو را تجربه نکرده باشید !اسپرسو، قهوه خوش مزه و محبوبی است که طرفداران بی شماری در سراسر جهان دارد. همین موضوع، ضرورت خرید قهوه اسپرسو به صورت کیلویی را ثابت می کند. خرده فروشی های آنلاین و حضوری زیادی وجود دارند که قهوه اسپرسو را به صورت کیلویی می فروشند؛ اما بهترین مکان برای خرید قهوه اسپرسو به شکل عمده، به بودجه، اولویت و موقعیت شما بستگی دارد. در این بهش به برخی از مزایایی که باید هنگام انتخاب و خرید قهوه اسپرسو به صورت عمده در نظر بگیرید، اشاره خواهیم کرد:

قیمت و کیفیت دانه های قهوه: شما می خواهید بهترین ارزش را برای پول خود و همچنین بهترین طعم و تازگی را به دست آورید. این امر نیازمند بررسی دقیق محصولات قهوه اسپرسو و برقراری تعادل میان قیمت و کیفیت دانه هاست.
صرفه جویی در زمان و هزینه: با خرید قهوه اسپرسو به صورت عمده، در هزینه و زمان خود صرفه جویی کنید. خرید قهوه اسپرسو به صورت کیلویی، طبیعتا ارزان تر از خرید بسته های کوچک آن است. از طرف دیگر، لازم نیست مدام نگران تمام شدن قهوه یا مراجعه مکرر به فروشگاه باشید.
تازگی قهوه: از تازگی و کیفیت قهوه خود لذت ببرید. خرید قهوه اسپرسو به صورت کیلویی، این اطمینان را به شما می دهد که یک منبع ثابت از دانه های قهوه تازه و با کیفیت بالا دارید. شما می توانید آن ها را در ظروف بدون هوا ذخیره کنید و در صورت نیاز آن ها را آسیاب کنید تا طعم و عطر آن ها حفظ شود.
تست رست های مختلف: می توانید مخلوط ها و رست های مختلف را امتحان کنید. خرید قهوه اسپرسو به صورت کیلویی این فرصت را به شما می دهد تا انواع مختلف دانه های قهوه و رست های گوناگون را امتحان کنید. شما می توانید آن ها را با هم مخلوط کرده و با هم ترکیب کنید تا ترکیب ها و طعم های سفارشی خودتان را ایجاد کنید. همچنین می توانید قدرت و شدت اسپرسوی خود را براساس اولویت خود تنظیم کنید.



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 45
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 خرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

قهوه بدون کافئین، قهوه ای است که در جهت حذف بیشتر کافئین موجود در دانه ها فرآوری شده است. برای خرید قهوه، بازارهای مختلفی در دسترس و با گسترش آنلاین شاپ ها، طرفداران خرید قهوه بدون کافئین، انتخاب های بیشتری خواهند داشت؛ اما بهترین فروشگاه برای خرید قهوه بدون کافئین کجاست؟

در قدم اول باید فروشگاه های خرده فروش را کنار بگذارید؛ چرا که محصولات این فروشگاه ها به دلیل چرخش محصول کم، تازه نیستند و در نتیجه، عطر و طعم واقعی قهوه بدون کافئین را از دست خواهید داد. کافی شاپ ها هم نمی توانند گزینه مناسبی برای خرید قهوه بدون کافئین باشند؛ به این دلیل که در اکثر موارد، تنوع محصولات ارائه شده به اندازی کافی نیست و باید هزینه های جستجو و رفت و آمد و دردسرهای دیگر را نیز به هزینه اصلی قهوه اضافه کنید و چه بسا نتوانید قهوه بدون کافئین مورد نظرتان را پیدا کنید. خب پس از کجا باید قهوه بخریم؟

ما در مجموعه قهوه خانه سعی بر این داشته ایم تا با ارائه دامنه زیادی از محصولات تازه و اورجینال، دست دوست داران قهوه را در انتخاب بازگذاشته و بهترین محصولات دنیای قهوه از جمله قهوه بدون کافئین را، بی دردسر و تنها با چند کلیک، به دست آن ها برسانیم. باور نمی کنید؟ یکبار خودتان امتحان کنید و تمام!

 https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%81%D8%A6%DB%8C%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 خرداد 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فدولا

وقتی صحبت از خرید قهوه عربی می شود، بسیاری از افراد که تنها آشنایی مختصری با دنیای وسیع قهوه دارند، ذهنشان به سمت قهوه عربیکا می رود. زمانی که بحث تفاوت قهوه عربی در مقابل قهوه عربیکا به میان می آید، این شرایط می تواند کمی گیج کننده باشد. قهوه عربی از نظر فنی بیشتر یک روش تهیه قهوه است که از کشور عربستان می آید. سوای از این، به هر قهوه ای که منشا آن عربستان باشد، قهوه عربی می گویند. البته باید این موضوع را در نظر گرفت که بیشتر قهوه های تولید شده در کشورهای عرب، نوعی قهوه عربیکای خوب هستند؛ در نتیجه، خرید قهوه عربی می تواند تا حد زیادی به منزله خرید قهوه عربیکا باشد.

با این حال، تمام قهوه عربیکا از عربستان نمی آید. دانه های قهوه عربیکا در برزیل، هاوایی، اندونزی و ... نیز کاشته می شوند. اما شاید بپرسید که چرا منشا یک قهوه تا این حد حائز اهمیت است؟ نه فقط قهوه خورهای ماهر، بلکه هرکسی می تواند تفاوت در عطر و طعم قهوه هایی که از منشا های مختلف می آیند را درک کند. تنها کافی است که آن ها را در کنار هم بچشید تا به این گوناگونی در نت ها و رایحه ها پی ببرید. حالا که با اهمیت این موضوع آشنا شدید، می توانید بفهمید که چرا قهوه عربی به شهرت رسیده است. عطر و طعم خاص قهوه عربی با نت های کاراملی و شکلاتی و چوبی، همان چیزی است که خرید قهوه عربی را پرطرفدار کرده است.

محبوب ترین نوع قهوه عربی برای طرفداران خرید قهوه عربی، قهوه خاولانی است. این نوع قهوه، در عربستان سعودی در منطقه جنوب غربی جزان کشت می شود. جزان، منطقه ای سرسبز و کوهستانی است که بیش از 50000 درخت قهوه را در خود جای داده است و قهوه باکیفیت تولید می کنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 53
|
تعداد امتیازدهندگان : 16
|
مجموع امتیاز : 16
تاریخ انتشار : شنبه 26 خرداد 1403 | نظرات ()